Pilatus PC-12, N128CM
Butte, Montana
March 22, 2009
WPRO9YMA159

Attachment 3
FAA Lepal Interpretation 1990-14

(1 Page)




» remain at the
restroomi and
has held that
ig the timbs as

Jrder EA-407,

sent ﬁ'Sm the
finding that 30
m the controls
7 Freebairn, Or-
ive a time limit
3 satisfy one’s

1is rule that a
ion with his or
1g one’s limbs
firements. The
stion with their
ail the circum-

INTERPRETATION 1900-14

Interpretation 1990.14

FAD Digest of Interpretations:

FAR 91.34(a)(3)

As long as approved safety belts are carried aboard the aircraft for all
occupants and the structural strength requirements for the seats are not
cxceeded, the seating of two persons whose combined weight does not
exceed 170 pounds under one safety belt does not violate the regulations for
an operation under Part 91,

Source of Iuterpretation: Letter to Assistant Chief Counsel, AEA-7, from
Donald P, Byme, Acting Assistant Chief Counsel, Regulations and
Enforcement Division, AGC-200, dated June 5, 1990,

This is in reference to your interpretation dated February 1, 1989, to Mr.
Edward A. Davis, Flight Department Manager, Ferranti International Signal,
Inc. In this interpretation, you determined that under § 91.14(2)(3), children
age two and older cannot sit two in one seat even if they are properly belted,

We arc unable to concur with your interpretation, sinee we have located an in-
terpretation issued by the Acting Associate General Counsel of the Regulations
and Codification Division which provides as follows:

. . . [A]s long as approved safety belts are carried aboard the aircrafl
for all occupants, and the structural strength requirements for the
seats are not excceded, the seating of two persons whose combined
weights does not exceed 170 pounds under one safety belt where the
belt can be properly secured around both persons would not be a
violation of the regulations for an operation under Part 91.

The interpretation from which we quote is dated May 8, 1972, and is attached
for your information. The regulatory language at issue has not been amended
in the interim.
As noted in this interpretation, the preamble to the final rule enacting § 91.14
contains the folowing statement:
Many of the comments objecting to the propesed safety belt
requirement exroncously supposed that the “separate use' provisions
for Parts 121 and 127 operations applied to Part 91 0{)erations. In is
not intended that separate seats nor separate safety belts be required
for operations conducted under Part 91. The amendment requires
scparate seats and safety belts only for those operations that must
comply with either Part 121 or Part 127, Part 91 requires only that
each person on board occupy a seat or berth with a safety belt properly
secured about him. 36 F.R, 12501 (1971).

If you have any questions regarding this matter, please don't hesitate to contact
us,
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